Opis
Gliceryna cukiernicza spożywcza Fractal 100 ml
W żywności glicerol (E422) stosuje się do zachowania zawartości wody, jako rozpuszczona lub jako substancja słodząca.
Jako substytut cukru zawiera mniej kalorii niż cukier, a równolegle do tego, jego słodycz wynosi tylko 60% cukru.
Z drugiej strony nie podnosi cukru we krwi i nie jest paszą dla bakterii powodujących próchnicę zębów.
Często jest również stosowany do zastąpienia kwasów tłuszczowych.
Glycerol może być dodawany do każdego jedzenia bez limitu ilościowego.
Ocena glicerolu jest: bezpieczna.
Składniki: glicerol E422.
Średnia data ważności: 2 lata od produkcji.
Zawartość materiału kolorowego: 0 %.
Przechowywanie: chronione przed światłem.
Używaj jako dodatku do żywności.
Maksymalna dawka użytkowa:
- W przypadku wypełnienia: kwant satis
- W przypadku dekoracji, powłoki: kwant satis