Opis
Masa cukrowa marki SmartFlex bardzo łatwa w obróbce, doskonale nadaje się do pokrywania ciast, tworzenia figurek lub wszelkiego rodzaju dekoracji.
Masę można bardzo dokładnie i cienko rozwałkować. Nie rozdziera się, nie pęka ani nie skleja podczas wałkowania.
Powierzchnia jest idealnie jednorodna i aksamitna w dotyku. Może być stosowana w różnych zakresach temperatur, nie poci się.
Skład: cukier, syrop glukozowy, woda, częściowo utwardzony tłuszcz roślinny, barwnik E153, skrobia ziemniaczana, zagęstniki: E413 i E466, odtłuszczone mleko w proszku, glicerol, skrobia modyfikowana, substancja konserwująca E202 (0,1%), regulatory kwasowości kwas octowy i kwas mlekowy, emulgator lecytyna sojowa.
Alergeny: mleko (odtłuszczone mleko w proszku; zawiera laktozę), soja (lecytyna sojowa).
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, 16-23 ° C, chronić przed światłem i powietrzem. Po otwarciu przechowywać w
woreczku aby uniknąć wysuszenia.
Nie zawiera glutenu, laktozy.
Wartość energetyczna oraz odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna:1641 kJ / 388 kcal.
Tłuszcze: 6,26 g w tym tłuszcze nasycone: 5,29 g
Węglowodany: 82,41 g w tym cukry 73,23 g
Błonnik pokarmowy: 0,99 g, Białko < 0,20 g, Sole <0,03 g